2012.08.31

Sista augusti idag... Någon mer som tycker tiden rusar förbi?
Sitter här o väntar på att bästis ska kläcka sin bebis någon gång...H*n verkar dock ha det bra i magen...
 
Under tiden har jag anmält mig o Dogge till vår andra rallytävling! Har äntligen fått boken jag beställde för hur länge sen som helst (blev nått fel på posten), HUNDra % rallylydnad. Så nu ska vi snart gå in i hårdträning igen, älskar rally!!!
 

2012.08.26

I kväll har jag o Dogge varit ute o spårat. Sist vi gjorde det så gick det skit...Idag hittade vi i alla fall klöven men mkt bättre än så vart det inte.
 
Douglas känns peppad o han sätter nosen i backen. Men sen är det som han blir lite förvirrad o osäker på vad han ska spåra. Så han bara kör på lite hit o lite dit. Idag spårade han upp två ben (typ lårben eller nått) av nått dött djur...Sen fick jag släppa honom fritt så han fick valsa runt tills han hittade spåret igen. Känner att jag verkligen skulle vilja ha hjälp med att få ordning på det här för det är inte kul när man har lagt ett spår o planerat o fixat o sen blir det bara pannkaka....
 
Douglas bar i alla fall klöven mycket stolt hela vägen hem (1,7 km) o nu ligger han trött o nöjd o sussar i soffan<3
 

Debuten är avklarad!

Igår, väldigt tidigt på morgonen, packade jag, Henrik o Douglas bilen och begav oss mot Tibro BK. Jag o Douglas var nämligen anmälda till vår allra första rallylydnastävling!
 
Jag har aldrig haft någon ambition att tävla. Allt jag gör med Dogge gör jag för att det är kul och för att ha ska må bra, inte för att prestera något. Men till slut tröttnar man ju på att bara träna haha=D Rally tycker vi båda är kul (för Dogge handlar det om lagom kul, han tycker väl att agility är ännu roligare men det är en helt annan histora) och vi är väl hyffsat duktiga i alla fall.
 
Målet o tankarna innför första tävlingen var att jag ville känna efter om det var något för oss det här med att tävla. Sen ska jag inte sticka under stolen med att ett resultat på över 70 p hade varit kul=D. Nu blev det inte så delvis för att jag snurrade bort mig på sista skylten o drog på oss 10p avdrag. Jag gjorde även ett annat fel som gav 10p avdrag. Så om det inte hade varit för dessa fel så hade vi ju fått 80p! De andra felen var för några nosande, några sträckt koppel och nått enstaka för bristande sammarbete (han ville ju inte lägga sig för det regnade så det var ju blött på marken....).
 
Vi kommer definitivt tävla igen! När min nervositet släppte så hade jag gör kul. Och jag är stolt över min hund, han skötte sig så bra! Rallylydnaden har verkligen gett oss så mycket o utav domaren fick vi beröm för vår fina kontakt<3

RSS 2.0