2011.11.30

Tänk att det är 1 december i morgon...Då får man öppna första luckan i chokladkalendern! Wieeee=D O börja kolla på julkalendern, i år blir det nog Sunes Jul för min del, hihi jag är som ett litet barn när det kommer till julen.

Har inte haft så mkt att blogga om då jag mest har pluggat...skoj...
Douglas kunde inte riktigt somna i går, han brukar ju däcka runt 19-20 men igår väntade han nog på Henrik för han somnade inte förens 22. Vilket resulaterar i att han fortfarande sover nu...vi har inte ens varit ute o kissat än...Får nog väcka honom snart han borde ju vara hungrig i alla fall=)

Fick min nya telefon i går. Mmmm den är så fin, en vit Samsung Galaxy S2. Vill bara sitta med den hela tiden! Leta efter roliga appar o testa alla funktioner=D Måste ta med den ut sen o testa o ta lite kort på Dogge!

Men om man ska ta o väcka den där sömntutan då kanske? Hör att han ligger o knorrar lite inne i sovrummet i MIN säng....

Dagen före tenta

Yupp, imorgon är det dags för tentan i kursen Hälsa i ett livsperspektiv 2. Känns lite allmänt rörigt o osäkert(som vanligt) men det brukar ju gå bra ändå så får hopppas på det den här gången också=D Jag har faktiskt inte kuggat en enda tenta, lite stolt över mig själv!

För några dagar sen upptäckte jag något jag väntat på ett tag nu....Douglas har slutat fälla!!!! Yippie!!!! Så klart tappar han lite hår ändå men det är ingenting jämfört med förut. Folk måste ju ha trott att vi hade heltäckningsmatta inne typ, så mkt hår var det på golvet trots regelbunden dammsugning. Men nu verkar det alltså som att det mesta av hans päls stannar kvar på hans kropp=D När jag borstade honom här om dagen lossnade det knappt nått, vilken fröjd. Med största sannolikhet beror detta på att det snart(?) är vinter. Men jag har några saker i bakfickan som kan ha hjälp till (lite iaf).
1. Rå äggula!
Douglas får numera en rå äggula i veckan ungefär, som jag blandar med hans frukost. Detta ska vara bra för pälsen o jag tycker mig se resultat. Hans päls är glansigare o mycket lenare än vad den har varit förut.

2. Vitaminer
Douglas käkar nu dagliga vitaminer. Främst hade jag hoppats på att han skulle sluta att äta en massa saker ute (gräs, bark, kattskit) men dom resultaten har vi inte sett. Men tror säkert att det är väldigt nyttigt ändå för hela kroppen, även då huden o pälsen. Vitaminerna köpte jag på Foderbilen.se!

3. Våran nya borste.
Har säkert hjälpt till att få bort mycket hår som annars skulle ha hamnat på golvet. Dessutom masserar man ju indirekt huden när man borstar pälsen, vilket ökar blodcirkulationen vilket i sin tur leder till friskare hud o päls!


Sen kan jag verkligen rekomendera PROB schampo! Hört att många uppfödare o utställare använder det o det är verkligen bra! Ska dessutom vara väldigt skonsamt mot huden=) (kommer inte ihåg vart jag beställde det, men det är väl bara att googla)


Nu måste jag återgå till tentaplugget!

2011.11.23

Nu är det snart löning, yes! Eller jag får ju ingen lön men Henrik får;)
Börjar längta efter snöööö nu! När kommer den??? Igår var jag ute o cyklade med Dogge...cyklade! I slutet på november! Det är ju inte ens frost ute??? sjuuukt....

Var på bibblan o lånade lite böcker förra veckan=) Letade efter en bok som heter Kontaktkontraktet som ska vara jättbra, men dom hade inte den. Får nog beställa den på fredag=) Någon som har läst den? Vi pratar hundböcker här nu alltså;) Sen så lånade jag "Hundgodis" o "spårhunden" också, så nu ska vi baka hundgodis o ut i skogen o spåra. Fanns jättemånga recept som verkar väldigt bra o lätta att göra så det ska jag nog ge mig på typ nästa vecka eller nått=) Va sägs om tonfiskpinnar o morotstuggisar?


Två bilder från förra vintern, med en massa snö!

Helgen är här!

Om några timmar i alla fall!
Bussresan gick jättebra igår, var ju riktigt smidigt o mysigt=) Perfekt när jag kunde åka med Matilda hem oxå! Douglas tyckte det var lite små konstigt o åka buss tror jag, haha. Han la sig ner på golvet först men det var nog lite läskigt att bussen skakade så för han ställde sig upp i stället. En av fördelarna med att ha en liten hund är att han kunde sitta i mitt knä i stället=D

Idag har vi varit ute på en långpromenad i skogen, annars har det inte hänt alltför mycket. Om en stund ska jag i väg o träna, får se om jag får nått sällskap har tre personer som har sagt att dom kanske följer med men ingen har hört av sig än....hmmm....I kväll blir det moussaka (!), glögg, godis o Idol, myyyyyyyyyyyys!

Har kommer en liten video som jag skrattade gott åt, hoppas ni gör det samma så att ni får en bra start på helgen!

Åka buss

Senare idag ska jag in till stan o gå en promenad med bästis. Eftersom vi just nu bara har 1 bil (eller vi har ju tre men...Henriks guldklimp är nerbäddad för vintern o hans firmabil får vi inte köra privat) så tänkte jag ta bussen!
Tror inte att Douglas har åkt buss någon gång o jag har aldrig gjort det här i från, så det kan ju bli spännande=) Men det tar typ bara 15 min så det är ju inte mkt till bussresa egentligen, haha!

Idag har vi varit ute på en något längre morgonpromenad än vanligt, blev nog 30-40 minuter tror jag...Skönt med lite omväxling. Douglas sover ju så länge på morgonen nu för tiden så jag hinner oftast sitta o plugga några timmar innan han ens har vaknat=D Lille sömntutan!

Igår var ju Cirre o Ida här en sväng, vi hade trevligt som vanligt. Mina muffins gick åt som smör i solsken=D Douglas hade kul o busade med Ida o sen hoppade han upp i soffan där dom satt o la sig på Ida o krävde att dom båda skulle klappa honom. Det gjorde dom så han låg där o fjäska o halvsov en bra stund=) Vissa har det bra!

En bild från förra julen (tror jag), snart dags att plocka fram dom röda julfiltarna igen!

Surputte

Hej svejs! Just nu händer inte mkt här...Pluggar o gör vardaliga saker=) I söndags var jag i Ullared o besökte GeKås tillsammans med några av dom bästaste, Emelie o Lollo! Vi hade det sjukt trevligt, även om det vart lite mkt folk det sista.....Detta kommer lät bli en tradition! Jag gick väl över min budget lite kanske, men fick med mig jättefina saker hem så det gjorde inte så mkt. Eventuellt blir det ett besök med några av mina närmaste finingar Matilda o Karin strax innan jul, beror lite på hur mkt jag har o göra i skolan.

Idag har Douglas varit en riktig surputte! Började i morse med att han blev bagig när jag väckte honom...jösses vilket humör den hunden kan ha ibland alltså...Men han har varit ganska trött så det kanske beror på det...Vi har iaf varit ute o sprungit idag! var ute i måndags också, duktiga vi är va???? Sen fick han lite problemlösning som han tycker är så kul o senare på dagen körde vi lite "agility" i skogen. Balanserade på stockar o träd, kröp under o hoppade över o Dogge sprang omkring som en tok som vanligt=D Nu är han nog på lite bättre humör o senare i kväll kommer Cirre o Ida hit o fikar o då lär han bli glad för dom tycker han om. Han får alltid leka o busa med dom o sen brukar han lägga eller sätta sig i knäet på antingen Cirre eller Ida o vilja bli kliad o klappa. Fjäskis=)

Nu måste jag dammsuga o baka! Det blir morotsmuffins till fikat, yumyum!!!

Hmm Henrik har en skateboard i källaren...


11.11.11

Undrar hur många det är som förlovar eller gifter sig idag???

Själv är jag ju redan förlovad...Men inget giftemål idag inte! Har bara pluggat o umgåtts med plutten. Sitter rejält fast i en uppgift men nu har jag mailat en lärare så jag hoppas att hon kan hjälpa mig lite...

Just nu sitter jag uppe i gästrummet. Brukar sitta här i bäddsoffan ibland o plugga=D Henrik o Dogge ligger här brevid o sover så sött=D Ikväll ska vi till Henriks syster o hennes pojkvän o spela Guitar Hero, skojsigt! Blir säkert lite andra spel också...Douglas får vara hemma så att han inte stör i vårt spelande, haha. Han brukar ändå bara vilja slappa på fredag-kvällar (för att inte tala om lördagar....).

Har tränat lite med klicker idag. Började träna Dogge i att lära sig backa för ett tag sen men jag slutade kommer inteb ihåg varför...Men tog i alla fall upp det idag. Vi båda var lugna o fokuserade så han fattade bara efter några klick att han skulle rörar tassarna bakåt o bort från mig för att få godis. Mitt lilla geni=) Kanske blir ett litet träningspass till innan vi åker, så sover han nog gott hela kvällen sen=D

Energi & Känsla

Man kan tycka vad man vill om Mr Cesar Milan...Men vissa saker som han säger kan man inte förneka. T.ex. så håller jag fullständigt med honom när han säger att man bör vara Lugn och Bestämd när man hanterar och tränar hundar. Detta tror jag helt klart på! Douglas är nästan läskigt medveten om mina känslor....Han speglar mig så otroligt mkt. Som igår, då var jag jättetrött o på lite små dåligt humör, detta ledde till att Douglas var en riktig liten odåga igår. Han var rastlös o hittade på en massa skit. Typ släppade fram skor o sånt som han höll på med som valp men inte har gjort på hur länge som helst nu. Han var sjövild ute o drog i kopplet som att han hade eld i baken, något som han inte heller gör i vanliga fall...
O så här ser det ut ofta när jag är på dåligt humör, stressad eller irriterad...Igår var jag som sgat riktigt trött men annars brukar det verkligen hjälpa att ta några djupa andetag och inse att hunden bara speglar mina egna känslor. Lugnar jag ner mig o visar tydligt o bestämt vad jag vill brukar han landa o börja lyssna ganska fort.

Tänk på energin nästa gång ni gör något tillsammans med vovven! Ha orden lugn o bestäm/tydlig framför er o som mannen själv säger "glöm inte att andas"!

Något annat som jag tycker att CM har helt rätt i är att man belönar aldrig en hund som är rädd/stressad/nervös/aggressiv. Du belönar bara det betendet du vill ha fram hos hunden. Allt annat ska ignoreras eller avledas.

Det var allt från hundcoachen Bella just nu=D Ska strax dra i väg till Skara o plugga en stund!

En glimt av solen

Det var ju kallt i morse ju! O sen kom värsta dimman, nästan lite läskigt=) Men nu skiner solen o det är jätteskönt ute! Var nyss ute med fisen en sväng=)

Annars är det väl lungt här, har lite mkt att göra bara...Önskar att veckan hade haft några fler dagar...Gärna lediga dagar;) Douglas mår bara finemang, lite uttråkad dock då jag inte hinner hitta på så mycket just nu. Tänk om man hade haft en sambo som hade tyckt att det var kul att träna med hunden? Men men....I eftermiddag ska vi i alla fall ut o promenixa med världens bästa Lollo. Kan bli en hel del snack om Gekås...För dit ska vi på söndag!!!!!!

Kommer upp ett vettigare inlägg senare eller i morgon...Nu måste jag fortsätta med pluget här...Försöker svara på frågan : Vad tror du det beror på att kvinnor och män med funktionshinder bemöts olika av omsorgsapparaten?
Hmmmmmm

En höstpromenad





1 november!

Gaaalet=D Men måste säga att den här hösten har varit bra! Mkt sol och fina höstdagar...Men jag börjar faktiskt längta liiiite efter snön...Hehe

Helgen var bra! Mkt kalasande=D I söndags började jag o Dogge dagen med att gå milen tillsammans med Tilda o Emelie. Haha vi höll på att dö, det var svinjobbigt...så jobbigt brukar det verkligen inte vara men...Douglas knatade dock på som inget. Sen blev det hem o fixa o trixa lite innan Henriks familj o dlear av min kom på kalas. Det vart livat hela kvällen vill jag lova...Men det är mysigt med kalas o vi pratade dessutom lite om jul o så...Hihi jag äääääääälskar jul o längtar redan som en galning!

Igår var det älsklings födelsedag! Hela 26 år fyllde han, stora killen nu ju;) Jag o Dogge tog det lugnt (ja dogge sov mest, stackarn var helt slut efter helgen) under dagen o sen på eftermiddagen o kvällen hade vi mystid. Jag o älskling spelade Donkey Kong ett par timmar, drack vår första julmust (!), vräkte i oss godis (så mkt att vi glömde äta kvällsmat), kollade på The Walking Dead o sen på senaste Saw-filmen (7?). Hur bra låter inte den em/kvällen???? Bästa måndagen på så jävla länge=D

Idag är det pluggpluggpluggpluggplugg som gäller!

RSS 2.0