sorg.

I går förmiddags hittades min grannes hund Nala död...Inte långt från deras hus, i skogen där vi alla promenerar nästan dagligen. Lider verkligen med min granne o vill inte ens tänka på den dag Douglas inte finns här längre. En bit av mitt hjärta kommer försvinna med honom.

Vila i Frid Nala<3

Dock var det inte bara sorg i går, som tur är! Jag o Dogge åkte o träffade (hundinstruktörs-) Malin på BK. Hon ska instruera oss i fortsättningsskyltarna i Rallylydnad=D Så kul! Det första vi märkte var dock att Dogges bakdelskontroll behöver förbättras ganska mycket! Haha han rör ju bara på framtassarna typ=D Var också bra att få lite kritik o en utomståendes syn på hur det ser ut. Jag blev ännu mer taggad på att tävla! We can do it=D



2012.06.27

Nyss hekommen från jobbet o har gjort misstaget att sätta mig i soffan med datorn... Kroppen blir tyngre o tyngre så snart måste jag nog knalla upp till sängen=D

Fick mitt paket från Jens hundartiklar igår. Vattenskålen har jag inte hunnit testa än men den blir nog bra, halsbandet älskar jag dock var färgen inte lika snygg i verkligenheten. Tyvärr tror jag selen är för liten, ska ta o kolla en gång till i morgon annars får jag hoppas på att jag kan skicka tillbaka den!

I morgon ska jag ge mig ut igen o leta efter grannens hund som har försvunnit=( Ser ni en schäfer-tik på rymmen i Lidköpingstrakten (hon försvann i Norra Härene o heter Nala) så hör av er!!!! Sprid gärna detta vidare också!


webshopar.

Har på sista tiden hittat två nya webshopar (hundrelaterade) som jag verkligen gillar! Bra priser o roligt utbud! Den första heter Jens hundartiklar (http://www.jenshundartiklar.com/login.php?osCsid=6rflsc8f0v027p0a1btol9nlt6) och därifrån har jag beställt en spårsele, ett halvstryp i läder o en vattenskål till Dogges bilbur.

Den andra heter Petster (http://www.petster.eu/se/) och därifrån funderar jag på att beställa ett regntäcke. Känner dock kanske att det är lite onödigt, inget vi är direkt i jättestort behov av men.... Haha får fila lite mer på det!

Nu blir det avsnitt av True Blood innan det är dags att sova. Natti Natti!

midsommardagen.

Kvällen igår spenderades i Källby hos fina Ida o Christian. Blev en supertrevlig kväll verkligen! Kom hem efter 3 någon gång med en något överförfriskad sambo=D Idag är vi av förklarliga skäl lite trötta. Dogge har varit hos mamma o pappa o dom kom o lämnade honom för en liten stund sen o även han ligger helt utslagen här=D Dom hade varit nere vid skogshyddan o dansat runt stången o sen tagit en lång promenad hem. På kvällen hade Dogge legat i deras soffa o tittat på fotbollen på tv:n. Fick ett mms sent i går kväll av mamma där man ser Dogge som ligger o stensover på mamma i fotöljen=) det gillade nog både mamma o Dogge! Han hade skött sig så bra så. Dock är han ju inte van vid så mkt ljud (hemma är det ju helt tyst när vi ligger o sover, men hos mamma o pappa så är det ju lite fler folk i rörelse) så han vaknar ju till o ger i från sig nått skall i bland säger dom.

Idag blir det nog väldans lungt. Vi ligger nog i soffan o myser o hyr någon film. Om jag orkar ska jag köra ett litet rallypass med Dogge sen bara, börjar få lite lätt abstinens=) I morgon ska jag köpa nytt blod så att jag kan lägga ett spår i morgon eftermiddag eller på måndag förmiddag. Låter som en bra helg i mina öron!


2012.06.19

Här sitter jag helt slut i kroppen. Igår började jag jobba igen.... Mina två år i skolan känns genast som rena himmelriket, haha=D Men kroppen vänjer sig väl snart igen antar jag.

I fredags så kände jag att jag var tvungen att hitta på nått roligt. Inte bara sitta hemma o städa o hålla på. Så jag o Dogge packade in oss i bilen o åkte ut till Hindens rev. Var säkert 15 år sen jag var där o jag hade glömt av hur långt det var kan jag säga. Jag tippade på 2-3 km men det var visst 5... Så en mil gick vi totalt o det var jättefint väder o så härligt=D Dogge sprang lös o han hade jättekul o njöt i fulla drag! Jag tycker jag har kommit väldigt långt med Douglas. Att han sprang efter ett rådjur i torsdags berodde på att det stod typ 10 m i från oss o bara blega en lång stund innan det började springa o då kunde inte Dogge hålla sig. Verkligen inte ok, men jag vet att om rådjuret hade varit lite längre bort så hade det inte varit något problem. Bara att fortsätta träna! Och som sagt så kommer han tillbaka på inkallning så ingen större skada sked som tur är=D
Här är lite bilder från vår härliga dag:





Efter promenaden åkte jag o träffade bäst Mika o sötaste Sam! Så roligt att se honom igen, sist så var han bara 2 veckor o nu är han 4 månader o har vuxit så mycket!

frustrerad.

Idag är jag trött, ledsen, frustrerad o efter dagens promenad även sur...
Om vi ska ta det hundrelaterade dåså har jag känt de se senaste veckorna att Douglas har tappat lite fokus, han har blivit lite oförutsägbar helt enkelt. Ingen katsatrof, långt därifrån, men ändå... Våren var så himla bra för oss, i princip allt flöt på kanon! Han var lugn, fokuserad o vi hade så kul ihop! På dagens promenad så struntade han i mig ett par ggr (ingen fara dock men ändå=() och han sprang efter ett rådjur vid ett tillfälle. Vi har ju kommit såpass långt att när det händer kan jag bryta honom o han kommer hyffsat snabbt tillbaka till mig o i princip hoppar upp i knät på mig (o vill ha beröm för att han kom, haha). Men det är fortfarande inte ok att han jagar efter djur!!!!!! Jag blir galen, skulle bara vilja banka in lite impulskontroll i huvudet på honom! Efter incidensen så skötte han sig bra dock, så han fick fortsätta vara lös.

Vi traskade på o när vi nästan vara hemma så möter vi grannarna längre ner på gatan o deras hundar (vid det här laget var Douglas kopplad såklart). Två av dessa hundar har han lite problem med medans den andra är hans stora idol. Han får först hälsa på Elvis som han inte är så förtjust i men som han brukar klara av bra. Det går bra tills Elvis får lekfnatt, men inget hände utan grannen tar bort Elvis bara. Jag låter i stället Douglas gå fram till Easton (idolen) o han blir jätteglad=D Dom hälsar o Douglas uppvaktar Easton o vill leka. Då släpper den andra grannen fram Diesel....Åh jag blir så jävla sur! Dogge tycker verkligen INTE om honom, när ska hon fatta eller?! I några sekunder går det bra o dom nosar på varandra men sen reagerar Dogge på nått o börjar tok-skälla mot Diesel o vill inte veta av honom. Jag får dock snabbt ner Dogge i varv igen o låter honom återgå till Easton. Då blir han lika snabbt nöjd o glad igen. Medan grannen muttrar nått om bulldog o oj oj då, men för böveln tvinga inte min hund att möta din hund när han inte vill då!!!!

Jag blir så trött o frustrerad, ibland känns det bara som hela livet sker i motvind. Nu ska jag gå o dra täcker över huvudet o försöka muntra upp mig!

2012.06.11

Måndag igen då o min andra (och sista=() semestervecka börjar! Vädret är dock inget att hänga i granen så jag fortsätter väl med min storstädning då...

I går var jag ute o la ett viltspår till Dogge. Hade dock lite dåligt med blod så det blev inte så långt. Prövade att bara droppa blod vart fjärde steg dessutom och jag la för första gången spåret över ett dike med vatten i. Det var inga som helst problem! Men sista sträckan gick inge vidare. Först tappade han men då kunde jag föra tillbaka honom o han fortsatte jättefint men det sista så tappade han flera gånger o jag kunde inte föra tillbaka honom... Vet inte om det var för att det var lite mer öppen skog det sista o det blåste en del där, plus att det hade regnat lite. Men som sagt, första sträckan o över diket så var han kanon! Där märktes inte ens att jag hade blodat mindre=D Ska införskaffa mer blod så jag kan lägga ett lite längre spår snart.

2012.06.05

Andra dagen på semestern! Gårdagen spenderades med att städa, handla, gå lång promenad, titta på bror 3 o 4 som gick i karnevaltåget o sen åt vi middag med mammis o pappis på Mailano. En ganska ok dag helt enkelt=)

I fredags åkte vi till Lysekil. Vi kunde bara stanna ett dygn men det var härligt ändå. Douglas älskar att vara där o det första han gjorde var att ta ett ärovarv runt halva campingen... Mitt misstag att släppa ut honom utan koppel när han legat o sovit i bilen i två timmar. Men han ville bara kolla läget o kissa lite sen kom han så fint upp på altanen=) I lördags väckte han mig 06:20 o ville prompt ut så jag klev mycket zombie-aktigt upp o gick ut. När vi kom ut i den friska sköna havsluften så blev både jag o Dogge pigga så det blev en timmes promenad uppe i bergen! Härligt o sen kunde vi med gott samvete gå o lägga oss hos husse i sängen igen.

I söndags var vi ganska trötta men det blev i alla fall ett viltspår o en klövjepormenad senare på kvällen. Jag skulle ha spårat med Malin o Malin men båda fick förhinder så jag fick tvinga med Henrik ut i skogen. Efter noga instruktioner så la han ju ett riktigt bra spår, synd dock att blodflaskan krånglade så att han inte kunde lägga den längden jag ville ha. Douglas spårade mkt bra o koncentrerat, roligt att se!



Två bilder på mig o Dogge på Rallyplanen

2013.06.01

På dagen 5 år sen jag o Henrik förlovade oss...Tiden rusar i väg!

I går hade vi examination! Efter en lång dag blev det först tårta med hela klassen o några av lärarna, sen drog några av oss till systemet o köpte bubbel o på väg hem till Hanna blev det jordgubbar också. Det satt vi o smuttade på en stund innan vi gick till Glädje där vi hade bokat bord. Kvällen var underbar men overklig! Kan inte förstå att skolan är slut... Jag o Bella fick VG på vår uppsats=) Vi är så glada och stolta såklart och kursansvariga berättade igår att våra uppsatser ska publiceras, hur häftigt????

Måste också berätta om i tisdags. Vi hade avslutning på Rallylydnaden o på avslutningar brukar det ju vara tävling...Å såklart var det ju det! Jag var faktiskt nervös innan o hade inte så stora förhoppningar annat än att jag inte ville komma sist=) Det gjorde vi verkligen inte, det blev en delad första plats! Allt kändes perfekt, Dogge var så fokuserad o jag jobbade hela banan så vi fick endast 2 minus poäng för sträckt koppel. Nu var ju detta såklart bara en tävling lite på skoj, hade det varit på riktigt så hade vi nog fått fler avdrag. Men jag blev taggad på att tävla på riktigt så nästa vecka ska jag faktiskt anmäla mig o Douglas till en riktigt tävling! Blir nog Tibro den 18:e augusti. Synd att det är så dåligt med tävlingar i regionen annars hade jag gärna tagit en som var i typ slutet på juni eller i juli någon gång.

Nu ska jag väcka sömntutan för det är dags för lång promenad. Sen måste jag göra i ordningen mig o packa färdigt för ikväll åker vi iväg en liten sväng... Gissa vart?

RSS 2.0